Millaista on hyvä johtaminen ja mitä kaikkea se sisältää? Mielestäni hyvä johtaja on tunneälykäs henkilö, jolla on hyvät vuorovaikutustaidot. Eri ihmisiä ja eri tilanteissa pitää osata johtaa erilailla. Jotkut tarvitsevat tarkempaa ohjausta ja joku toinen taas tarvitsee enemmän omaa tilaa tehdä työtään. Lisäksi hyvä johtaja on visionäärinen ajattelija, joka osaa "haistella" heikkojakin signaaleja. Hyvällä johtajalla on rautainen ammattitaito ja terve itsetunto.

Kuten yhdessä aikaisemmassa kirjoituksessani kirjoitin lukemastani kirjasta, johtamiseen kuuluu eri osa-alueita kuten suorituksen johtamista, osaamisen johtamista sekä tiedon johtamista.http://bossmia.vuodatus.net/muokkaa/artikkeli/54e473a78464da6e16000219 Lisäksi jokainen, joka on vähänkin lukenut johtamisesta tietää, että on olemassa päivittäisjohtamista, taktista johtamista, strategista johtamista ja jopa visionääristä johtamista. Aina ei kuitenkaan muisteta sitä, että vaikka olisi kuinka hyvä johtaja vaan, hän ei pysty itsekseen johtamaan hyvin ilman muiden panosta. Yritys itsessään ja sen suomat puitteet vaikuttavat johtamiseen. Jotta voi johtaa hyvin, täytyisi löytyä selkeät päämäärät, joita kohti mennään. Myös konteksti vaikuttaa siihen, onnistuuko johtaja vai ei. Eli yrityksellä on loppujen lopuksi erittäin suuri merkitys siinä, onnistuuko johtaja työssään vai ei. Edellisten lisäksi hyvässä johtamisessa on erittäin suuri merkitys myös alaisilla. Aina puhutaan, että johtajalta vaaditaan paljon erilaisia taitoja. Mutta jotta johtamisessa voidaan onnistua, kyllä alaisillakin pitäisi olla tietynlaisia alaistaitoja. Heillä tulee olla toki ammatillista osaamista, itseohjautuvuutta sekä tiimityötaitoja. Lisäksi heidän pitää pystyä ottamaan ohjeita vastaan ja tietää oman työnsä tavoitteet. Mielestäni hyvän alaisen täytyy myös olla innostunut työstään ja motivoitunut, kertoa omia mielipiteitään ja ideoitaan. Alaiset ja esimies voivat yhdessä vaikuttaa avoimeen tekemisen ilmapiiriin.

Hyvä johtaminen ei aina siis ole kiinni pelkästään johtajasta, hänen osaamisestaan tai henkilökohtaisista ominaisuuksistaan. Hyvä työyhteisö ja puitteet, selkeät tavoitteet ja avoin ilmapiiri tarjoavat hedelmällisen pohjan hyvälle johtamiselle.