Olen aloittanut nykyisessä työssäni noin puoli vuotta sitten, sitä ennen työskentelin isossa ketjuyrityksessä. Nykyinen yritys on siis pienempi yksityisomisteinen yritys. Olen ravistellut nykyisen firmani vanhanaikaisia sukupuolikäsityksiä oikein kunnolla. Tässä firmassa ei ole kuin muutama johtotason henkilö ja he ovat kaikki TIETYSTI miehiä. Ja kaikki ovat olleet vähintään 10 vuotta firmassa samoissa tehtävissä. Ja firmassa on aina tehty kaikki asiat samoin kun aina ennenkin, jopa lounasravintolassa nämä kyseiset johtajat ovat aina istuneet samassa pöydässä ja samoilla paikoilla :) Ja sitten tulin firmaan MINÄ! Kaikkia näitä miesjohtajia nuorempi nainen, jolla on työkokemusta erilaisista firmoista ja eri tehtävistä ja lisäksi koulutus tähän tehtävään. Ja olen kouluttanut itseäni koko ajan edelleenkin. Tässä firmassa kun on totuttu, että naiset ovat "perinteisissä" naisten työtehtävissä konttorilla esim. palkanlaskijana ja kirjanpitäjänä, mutta ei johtotehtävissä tai esimiehenä.

En sillä tätä kirjoita, etteikö minua olisi otettu ihan hyvin vastaan ja osaamistani on myös kehuttu. Mutta kyllä sitä asennekoulutusta on saanut tehdä vaikka kuinka paljon, että edes joissakin asioissa olen saanut firman toimintatavat tai ajattelun siirtymään edes lähelle vuotta 2015. Esimerkiksi digimarkkinoinnista tai mistään sosiaalisen median käytöstä ei tässä firmassa ollut suunnilleen edes kuultukaan. Huvittavia tilanteita on kyllä välillä syntynyt, se täytyy myöntää. Mutta eipä ainakaan käy aika pitkäksi ja tekemistä riittää :)

Itse huomaan naisena tuoneeni firmaan enemmän henkilöstölähtöisyyden korostamista ja sitä, että henkilökuntaa ei voi käsitellä kuin yhtä massaa. Henkilöstöä kun on tässä firmassa aiemmin kohdeltu vähän kuin välttämättömänä pahana. Itse taas katson asiaa ihan toisesta ääripäästä, mielestäni henkilökuntaan panostamisessa on palvelualan yrityksen tulevaisuus. Jos työntekijä viihtyy ja on motivoitunut, hän on yritykselle paljon tuottavampi ja se näkyy myös asiakaspalvelussa ja sitä kautta jossain vaiheessa myös tuloksessa. Tähän liittyen haluaisin kovasti saada aikaiseksi koko yritystä koskevan henkilöstöpolitiikan, mutta se taitaa olla vähän liian iso kakku haukattavaksi. Omaan valtakuntaani kun kuuluu vain yrityksen toinen päätoimiala. Mutta siellä olen jo lyhyessä ajassa saanut paljon aikaiseksi näitä toistaiseksi yritysjohdolle "näkymättömiä" pieniä juttuja, jotka toivottavasti jossain vaiheessa alkavat kantaa hedelmää. Tästä on siis hyvä jatkaa eteenpäin!